Het begint met een idee

Tijdens een brainstormsessie bedenk je eerst zoveel mogelijk ideeën.

Het maakt nu nog niet uit of dat goede of minder goede zijn.

Daarna ga je als team de beste ideeën uitkiezen en op hoofdlijnen verder uitwerken. 

Hieronder kun je lezen waarom beginnen met brainstormen al het eerste goede idee is! 

verschillende invalshoeken

Door een zo divers mogelijke groep mensen te laten brainstormen zorg je ervoor dat het probleem of de vraag vanuit meerdere invalshoeken wordt bekeken. Dit vergroot de kans op succes aanzienlijk!

geeft energie

Tijdens een brainstorm sessie worden mensen uitgedaagd en geprikkeld om ideeën te bedenken. De positieve insteek en het samen ergens aan werken geeft veel positieve energie.

concreet resultaat

Het blijft niet alleen bij het bedenken van ideeën. Als groep kies je ook de beste ideeën uit en werk je deze op hoofdlijnen uit in een presentatie. Zo heb je aan het einde van de workshop een concreet resultaat bereikt.

out-and-inside the box

Vaak wordt bij brainstormen gedacht aan out-of-the-box ideeën bedenken. Dit is zeker waar maar inside-the-box ideeën kunnen minstens zo interessant zijn! Dit doe je door jezelf, bij het bedenken van ideeën, bepaalde beperkingen op te leggen.

nieuwe ideeen

Door de verschillende brainstormtechnieken die toegepast worden maar ook de diverse "energizers" die tussendoor worden gedaan, worden de deelnemers maximaal ondersteund om nieuwe en frisse ideeën te bedenken.

teambuilding

Een brainstormsessie is ideaal voor teambuilding. Je bent de hele dag bezig met wat er wél kan, leert elkaar tussendoor beter kennen en aan het einde van de dag heb je een fantastisch resultaat neergezet. Wat wil je nog meer?

Scroll naar boven